FEMM cursus

je cyclus in kaart, natuurlijke anticonceptie en sneller zwanger worden

Je hebt last van PMS, stemmingswisselingen, eetbuien, pijnlijke borsten. Misschien wil je zelfs tijdens je menstruatie liever thuis blijven van de pijn. Toch weet je dat dit niet normaal is, maar je weet niet wat je oorzaak is. 

Je zit al zo lang aan de pil dat je er niet meer over nadenkt. Toch begint ook bij jouw de twijfel te ontstaan, is dit wel goed voor me, is er nog een andere optie?

Je wilt zwanger worden, maar het lukt niet. Bij de artsen krijg je niets meer te horen dan “kom maar terug als je het een jaar hebt geprobeerd”. Het is tijd om dit in eigen handen te nemen.

Dan is het tijd om grip te krijgen op je cyclus en de FEMM methode te leren.

Traject duur

Dit traject duurt 3 cyclussen plus 2 weken. Heb je een cyclus van 28 dagen, dan is dit ongeveer 3,5 maand. We starten 1 weken voor je nieuwe cyclus, oftewel een week voordat je ongesteld wordt. Na 3 volledige cyclussen bekijken we nog een keer je tracker en houden we nog een evaluatie van het traject.

Traject prijs

Dit traject kost €147,-

Dit zit er in de cursus:

In de eerste les leer je meer over je anatomie, ovulatie en de hormonen die een rol spelen in de cyclus. Je leert hoe de hormonen en je gezondheid gelinkt zijn en je leert de cyclus in kaart brengt volgens de FEMM methode. Je krijgt instructies om te beginnen met het in kaart brengen van je cyclus.

In de tweede Module gaan we verder in op gezonde cyclus patronen en mogelijke gezondheidsproblemen. We bekijken de verschillende fasen van de cyclus en we kijken naar verschillende voorbeelden van cyclussen. Je krijgt instructies wanneer met de ovulatie-testen te beginnen. 

In de derde module kijken we naar de reproductieve organen en hormonen van het mannelijke en vrouwelijk lichaam. Je leert hoe je ovulatie en de vruchtbare perioden van de cyclus herkent. Het wordt sterk aangeraden om deze les samen met je partner te volgen, zeker als je een zwangerschap wilt voorkomen of juist zwanger wilt worden. 

Drie cyclussen lang, bekijken we samen elke cyclus hoe jij je cyclus in kaart hebt gebracht en bespreken we je cyclus. Zo weet je zeker dat je de FEMM methode goed toepast en leer je alle ins en outs van de methode.

Doe je al mee?

Na deze cursus heb je dit bereikt:

heb jij je cyclus in kaart gebracht

weet je wat de status is van je cyclus gezondheid, en deze methode kan de de rest van je leven toepassen. 

ben je af van je cyclus klachten

want je kent de oorzaken en je hebt de tools om je hormoonbalans te herstellen en zo een klachten vrije cyclus te ervaren

weet jij wanneer je vruchtbaar bent

en kan je dit inzetten om sneller zwanger te worden of juist een zwangerschap te voorkomen

Waarom de cursus uniek is:

De FEMM methode

Van de verschillende FAM methoden die je kan leren sprak de FEMM methode mij het meeste aan. Dat komt omdat deze methode verder kijkt dan alleen wanneer je vruchtbar bent. FEMM kijkt ook naar de andere informatie die je uit je cyclus kan halen, zoals bijvoorbeeld de gezondheid van je cyclus en je hormonale balans. Daarom kom je sneller tot de oorzaak van cyclus klachten en kan je ze ook sneller oplossen.

De combinatie van persoonlijk contact en online cursus 

Door het persoonlijk contact kunnen we ons op jouw cyclus specifiek richten en kunnen we ons richten op de zaken die voor jouw relevant zijn. Je weet je zeker dat je de methode goed onder de knie hebt en is er ruim tijd voor vragen.
Het cursus materiaal krijg je in een online leeromgeving. Hierdoor kan je het op je eigen tempo doorlopen en als nodig herhalen. Ook hou je toegang tot het les materiaal nadat de cursus is afgerond. Hierdoor kan je altijd nog even iets opzoeken.

Wat klanten zeggen over de cursus:

“Ik heb veel last van hormonen en emoties, nu heb ik een beter beeld van mijn eigen gedrag en waar dit door gestuurd wordt. 

Het was fijn dat de cursus op mijn persoonlijke behoeften afgestemd werd. Er werd gekeken naar wat voor mij belangrijk was, zoals vier de seizoenen en wat dit met mijn lijf doet. Hier heb ik veel aan gehad.”

Sanne

“Ik wilde geen hormonen meer slikken en benieuwd was naar mijn cyclus. De FEMM cursus was de uitkomst om leren over hormonen, vruchtbaarheid, ovulatie en een gezonde cyclus. Het is theorie gecombineerd met praktijk: na 3 maanden heb je veel inzicht in je cyclus. Elise is een fijne coach die je alles kan vragen (blijft toch een spannend onderwerp) en met je mee denkt. Ik heb ontzettend van de cursus genoten – het was een soort me-time en een investering in mijn gezondheid!”

Marjolijn

Ja, ik wil starten met de FEMM cursus